Opleiding kinder- en jongerencoach voor ouders

Ouders zijn vaak onzeker als ze geconfronteerd worden met moeilijkheden in de ontwikkeling of opvoeding van hun kinderen. De opleiding kinder- en jongerencoach geeft je de tools om zelf je kind vanuit een verbindende relatie te ondersteunen.

Je komt meer te weten over de ontwikkeling van je kind en hoe je op een coachende/ondersteunende manier kan omgaan met moeilijke emoties (boosheid, faalangst, verdriet,...) en gedrag van je kinderen.

LEER HOE JE JE KIND ZELF DESKUNDIG ONDERSTEUNT


Zet het kind centraal


De opleiding focust in de eerste plaats op veel voorkomende probemen zoals angst, een laag zelfbeeld of een gebrek aan zelfvertrouwen. Met de coachingtechnieken ga jij als steunfiguur leren hoe je het kind kan co-reguleren waardoor het kind steeds meer en meer kan groeien op vlak van zelfregulatie. 


De opleiding geeft jou, als ouder-coach, de theoretische en praktische kennis waarmee je je kind veilig op weg kan zetten.

Goede theoretische en praktische basis

De opleiding tot kinder- en jongerencoach geeft je een goede theoretische en praktische basis waarmee je de twijfel om kan zetten in een onderbouwde aanpak.

Met een bredere kennis van de problematiek en van de ontwikkelingspsychologie van hun kind leren ouders hoe ze vanuit verbinding met hun kind afgestemde ondersteuning kunnen bieden aan hin kind, in de opvoeding en in de thuissituatie van hun kind met positieve gevolgen voor heel het gezin.

Deskundig ondersteunen

De opleiding geeft je ook de know-how om een actievere rol op te nemen in het zorgnetwerk van je kind dat er misschien al is bij de kinderpsychiater of -psycholoog, logopedist, orthopedagoog of zorgleerkracht.

Als kinder- en jongerencoach beschik je over een referentiekader waarmee je de zorg die andere professionelen buitenshuis verstrekken thuis verder kan versterken.

De oorzaken ontdekken

Je leert gericht op zoek gaan naar de dieper liggend emotionele of mentale oorzaak van symptomen als lichamelijke klachten (vaak “buikpijn”), agressie en spanningsklachten.


De gespreks- en coachingtechnieken uit de opleiding zijn direct inzetbaar.

Help bij emotionele gebeurtenissen

De kennis en vaardigheden die je als kinder- en jongerencoach leert, zorgen ervoor dat je je kind beter kan begeleiden bij grote emotionele gebeurtenissen in het gezin zoals een overlijden, een zieke ouder of grootouder, een echtscheiding,…

Zelfs al ga je dan zelf door een moeilijke periode, je kan altijd terugvallen op de kennis die je in de opleiding hebt opgedaan om je kinderen te helpen.

Ga samen gericht op weg

Coachen betekent niet dat jij de antwoorden moet geven. Door je kind coachend te begeleiden wordt het zich bewust van zijn/haar kwaliteiten, vaardigheden en talenten. Van daaruit kan het zelf tot eigen inzichten komen en groeien in het omgaan met moeilijke gevoelens en gebeurtenissen. Nu en in de toekomst.

Met coaching gaan jullie samen gericht op weg om dat antwoord te ontdekken.

Inschrijven

Laat ons via het contactformulier weten waarom je aan deze opleiding wil deelnemen en we nemen contact met je op.

Het aantal plaatsen is beperkt

Om de kwaliteit van onze opleiding te garanderen is het deelnemers dat in september 2023 kan starten  beperkt.

Schrijf je snel in.

 
 
 
 
 

Heb je een vraag?

Blijf niet met je vragen zitten en neem contact met Anse of Katrien.