Opleiding kinder- en jongerencoach voor (zorg)professionals

Met de opleiding kinder- en jongerencoach zijn er tal van carrièremogelijkheden, zowel als zelfstandige als in de privé-sector.

Voor wie professioneel met kinderen werkt, is deze opleiding een ticket naar een rijkere en meer gevarieerde loopbaan.

De opleiding geeft je een breed gamma aan professionele mogelijkheden èn de kans om te gaan voor een betere work-life balance.

ALS COACH KIES JE VOOR EEN RIJKE EN GEVARIEERDE LOOPBAAN IN HET WERKEN MET KINDEREN.

Kindercoaches in de medische sector

Je kan als kinder- en jongerencoach aan de slag in een grote professionele zorgomgeving waar kinderen en jongeren centraal staan zoals de kinderafdeling van een ziekenhuis, een revalidatiecentrum of in de kinderpsychiatrie. Werk je nu al in de medische sector? Met deze opleiding kan je je carrière een boost geven.

Coach het gezin

Je kan ook  terecht in de bijzondere jeugdzorg of bij Kind en Gezin waar je niet alleen begeleiding biedt voor de kinderen, maar vaak ook voor het hele gezin. Naast het sensibiliseren van de ouders adviseer je medewerkers over de opvoeding en de ontwikkeling van de betrokken kinderen.

Coachen in je eigen regio

Wie als kinder- en jongerencoach aan de slag wil gaan moet 's ochtends niet in de file gaan staan. Als coach kan je zeker in je eigen streek aan de slag.

Een goed opgeleide kinder- en jongerencoach is ook gegeerd als pedagogisch coach in de buitenschoolse kinderopvang (IBO) in je buurt.

Je kan in de lokale centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) en in de centra voor geestelijke gezondheidszorg (CGG) aan de slag.

Bovendien zijn er vast tal van verenigingen in je regio die zich inzetten voor kinderen en jongeren. Zoek het niet te ver om het verschil te maken.

Zelfstandige kindercoach

Wil je liever zelfstandig worden in bij- of hoofdberoep? Je kan je eigen coachingpraktijk opstarten. Zo kan je helemaal jouw accent leggen. Je kan je, bijvoorbeeld, specialiseren in auti-coaching, weerbaarheidstraining of werken rond hoogsensitiviteit. Er zijn coaches voor gedragsmoeilijkheden, angstklachten en rouw- en verliesverwerking. Het werkveld is breed en de noden zijn hoog.

Lijkt een eigen praktijk je te eenzaam? Vandaag zijn er al heel wat huisartsen- en coachingpraktijken waar je als kindercoach bij kan aansluiten en een gewaardeerde bijdrage kan leveren. Het beroep van kinder- en jongerencoach is een goede keuze die je de stabiliteit èn de flexibiliteit biedt om een boeiende carrière in uit te bouwen.

Inschrijven

Laat ons via het contactformulier weten waarom je aan deze opleiding wil deelnemen en we nemen contact met je op.

Het aantal plaatsen is beperkt

Om de kwaliteit van onze opleiding te garanderen is het deelnemers dat in september 2022 kan starten  beperkt.

Schrijf je snel in.

 
 
 
 
 

Heb je een vraag?

Blijf niet met je vragen zitten en neem contact met Anse of Katrien.