Ik ben Katrien Peters,
mama van 2 jonge pubers, en kinder- en jongerencoach.

Me even voorstellen...

Als leerkracht in het lager, secundair en buitengewoon onderwijs (OV3 type 3) voelde ik al snel dat ik tekort schoot in wat ik écht belangrijk vind: kinderen en jongeren en hun ouders zien, beluisteren, tijd voor hen nemen, begeleiden in hun zorgen en bekommernissen, helpen zoeken wat écht belangrijk is in het leven. Als leerkracht streefde ik naar zorg en zorgverbreding, maar ik slaagde er door de tijds- en groepscontext vaak niet in. Ik dacht dat ik faalde.

Tot ik in 2015 mijn praktijk Via Columbus oprichtte, een plek om kinderen en hun ouders de aandacht en begeleiding te geven waar ze zoveel nood aan hadden en waar ik, als leerkracht, niet aan toe kwam. Elk kind heeft zoveel kracht in zich, maar heeft soms een schouderklopje, een luisterend oor of duwtje in de rug nodig. Voor de ouders en de rest van het gezin geldt net hetzelfde.

Ik hou van samenwerkingen, waarbinnen ieder zijn of haar eigen ding kan doen, daar ook ruimte en vrijheid voor krijgt. Ik werkte met veel plezier geruime tijd in de praktijk van Anse (o.a.), tot het vele werk in eigen praktijk me een beetje oversteeg en uitgroeide tot een groepspraktijk.  We bleven echter altijd contact houden, en zijn samen tot het idee rond Via Kanteel gekomen.Je zal me leren kennen als een rustig, introverter persoon, doch gedreven en gemotiveerd. "Gewoon" mezelf...fiere mama van een dochter (2008) en een zoon (2010), gehuwd met Kenneth, familiemens, levensgenieter, natuurliefhebber en een warme luisteraar.


Opleidingen

Ik volg regelmatig opleidingen en trainingen om mezelf te blijven ontwikkelen en over mezelf te blijven reflecteren. Ik volg individuele supervisie, en organiseer regelmatig intervisie. 

Praktijk Via Columbus


Positivisme, oplossingsgericht werken, stilte, rust en ontspanning zijn onze ankers. Via Columbus gaat mee op ontdekking, op de weg van uw kind!

Ons team: Hanne, Nele, Joke, Sarah en Katrien 


Tolkamerstraat 19
3473 Waanrode
0468/27.89.74
info@viacolumbus.be

https://www.viacolumbus.be/